Verzoek om verwijderen beeldmateriaal

U heeft foto’s van uzelf op het internet of in andere media gezien en die moeten verwijderd worden? Doormiddel van de voorbeeldbrief verzoek om verwijderen beeldmateriaal kunt u kenbaar maken dat deze verwijderd moet gaan worden. Maak een kopie van deze voorbeeldbrief, pas deze aan naar eigen inzicht en stuur deze aangetekend of via de mail op naar het betreffende bedrijf. Mocht u een mail sturen vraag dan altijd om een leesbevestiging!

Advertentie tip

Annelies van Dijk
Kloosterstraat 12
4599 KK Den Haag
Tel 070-2356988
A.vandijk@hotmail.com

Webblog de Steen
Winkelkraat 12
7899 KO Utrecht

Den Haag, 15 Februari 2021

Onderwerp: verzoek om verwijderen beeldmateriaal

Geachte heer / mevrouw,

Op [datum] heb ik een bezoek gebracht aan uw website. Hierop trof ik [fotomateriaal / videomateriaal] aan waarop ik duidelijk herkenbaar ben. Het betreffende materiaal is te vinden op de volgende link: [invoegen betreffende URL].

[fotomateriaal / videomateriaal] waarop ik duidelijk herkenbaar ben is een persoonsgegeven. De wet geeft aan dat persoonsgegevens uitsluitend met ondubbelzinnige toestemming mogen worden gebruikt. Dit betekent dat het niet is toegestaan om het [fotomateriaal / videomateriaal] waarop ik herkenbaar ben te gebruiken wanneer ik hier geen ondubbelzinnige toestemming voor heb gegeven.

Ik voel mij zeer onprettig bij de gedachte dat ik duidelijk herkenbaar op uw [fotomateriaal / videomateriaal] sta. Voor het plaatsen van de betreffende [foto / video – of meervoud] heb ik geen toestemming aan u gegeven. Dit betekent dat het tonen van dit specifieke materiaal in strijd is met mijn recht op privacy.

Ik wil niet langer herkenbaar op het [fotomateriaal / videomateriaal] van uw website staan. Ik verzoek u daarom om de betreffende [foto / video – of meervoud] van uw website te verwijderen binnen 5 dagen na dagtekening van deze brief. Graag ontvang ik hiervan een bevestiging van u.

Mocht u in het bezit zijn van meer [fotomateriaal / videomateriaal] waarop ik duidelijk herkenbaar sta, dan geef ik geen toestemming om deze [foto / video – of meervoud] openbaar op uw website te publiceren.

Graag ontvang ik binnen 14 dagen van uw een reactie per [brief / mail].

Met vriendelijke groeten,

Annelies van Dijk

[uw handtekening]

Zoek u meer voorbeeldbrieven? klik dan hier

Advertentie tip