Verzoek om gegevens anonieme beller

U wordt steeds gebeld door een anonieme beller en u wilt weten wie die persoon is? Vraag dan deze gegevens op doormiddel van de voorbeeldbrief Verzoek om gegevens anonieme beller. Kijk hieronder voor het voorbeeld.

Advertentie tip

Kees van de Greep
Lindelaan 12
2344 KK Eck en Wiel
Tel 02356-669689
K.vandegreep@ziggo.nl

KPN Utrecht
Beneluxlaan 12
7899 PP Utrecht

Eck en Wiel, 2 maart 2021

Onderwerp: anonieme beller

Geachte heer / mevrouw,

Een anonieme beller bezorgt mij veel overlast. Ik word voortdurend lastig gevallen door deze anonieme beller op [telefoonnummer].

De oproepen van deze anonieme beller bezorgen mij overlast, omdat [vertel waarom de oproepen u overlast bezorgen en wat u hoort wanneer u de telefoon beantwoordt wanneer deze anonieme beller u belt]. Het is voor mij heel belangrijk dat deze vorm van overlast stopt. Helaas kan ik zelf niet ontdekken wie deze anonieme beller is, waardoor ik zelf niet in staat ben om de nodige stappen te ondernemen om de overlast een halt toe te roepen. Daarom verzoek ik u om een onderzoek in te stellen.

De eerste oproep van deze anonieme beller heb ik ontvangen op [datum]. Vervolgens ontving ik steeds vaker opriepen van deze persoon. Hieronder geeft ik u een overzicht van [een aantal oproepen / alle oproepen] van deze anonieme beller:

[Datum oproep]
[Tijdstip oproep]

[Datum oproep]
[Tijdstip oproep]

[Datum oproep]
[Tijdstip oproep]

In de Telecommunicatiewet staat in artikel 11.11 omschreven dat ik u om een onderzoek mag verzoeken naar de oproepen van de betreffende anonieme beller. Deze wet geeft aan dat het u verplicht is om medewerking te verlenen aan dit onderzoek. De naleving van deze regels wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Ik verzoek u vriendelijk om onderzoek te doen naar de anonieme beller en mij het telefoonnummer en de NAW-gegevens van deze anonieme beller te verschaffen. Wanneer u niet bereid bent om gehoor te geven aan mijn verzoek, dan verneem ik hier graag de reden van.

Wanneer ik opnieuw vervelende oproepen ontvang van deze beller na het versturen van deze brief, dan zal ik u dit doorgeven voor uw onderzoek.

Graag ontvang ik uw reactie binnen 14 dagen per [brief / mail].

Met vriendelijke groeten,

Kees van de Greep

[uw handtekening] 

Nog meer algemene voorbeeldbrieven vindt u u hier

Advertentie tip