Ongeldige overeenkomst met bedrijf

U heeft een ongeldige overeenkomst van een bedrijf ontvangen? Doormiddel van de voorbeeldbrief ongeldige overeenkomst met bedrijf kunt u schriftelijk laten weten dat u het hier niet mee eens bent. Kopieer deze brief van onze website en veranderd deze na uw eigen situatie. Vervolgens kunt u uw aangetekend brief versturen. Vergeet niet een kopie van de overeenkomst welke u ontvangen heeft bij de brief te voegen. Mocht u een mail sturen dan altijd een leesbevestiging vragen. Op deze manier weet u dat de email gelezen is.

Advertentie tip

Voorbeeldbrief Ongeldige overeenkomst met bedrijf

Silvia van Schaik
Lentelaan 45
4599 KP Leusden
Tel 03458-99698
SilviaS@Gmail.com

Beveiligbedrijf de Bel
Touwlaan12
4599KK IJsselstein

Leusden, 15 Februari 2021

Onderwerp: ongeldige overeenkomst

Geachte heer / mevrouw,

Op [datum] heb ik een overeenkomst van uw onderneming ontvangen. Het gaat om een overeenkomst voor een [naam dienst of product], echter

[Maak uw keuze:]

– Ik ben nergens mee akkoord gegaan toen ik contact met uw bedrijf had.

– Ik heb uitsluitend om extra informatie gevraagd bij uw bedrijf.

– Ik heb nooit contact met uw onderneming gehad.

De overeenkomst is ongeldig, omdat ik in geen geval toestemming heb gegeven voor [het afnemen van de dienst / het aankopen van het product]. De overeenkomst die ik van u heb ontvangen beschouw ik als ongevraagd.

Om een overeenkomst tot stand te laten komen is volgens de wet toestemming nodig en deze toestemming heb ik u niet gegeven. Daarnaast is het verboden om diensten of producten op agressieve wijze of middels misleiding te verkopen. Dit staat zo vermeld in de Wet Oneerlijke Handelspraktijken en de naleving van deze regels is de verantwoordelijkheid van de ACM, de Autoriteit Consument & Markt.

Ik ben u niets verplicht wanneer u geen bewijs heeft dat ik een overeenkomst heb gesloten met uw bedrijf. Dit betekent dat ik u niets hoef te betalen en dat ik geen facturen van uw bedrijf verwacht te ontvangen.

Graag ontvang ik binnen 14 dagen van uw een reactie per [brief / mail].

Met vriendelijke groeten,
Silvia van Schaik

[uw handtekening]

Advertentie tip